Servicii

O plimbare cu barca într-un cadru mirific constituie cea mai optima posibilitate de descoperi Delta Dunarii. Puteti admira o natura virgina si vegetatia luxurianta unica în Europa. Va invitam sa petreceti clipe frumoase alaturi de cei dragi si sa faceti o incursiune în minunata lume a Deltei pentru a descoperi peisajele autentice oferite de:

 • Saraturile de la Murighiol
 • Ruinele cetatii Halmyris
 • Rezervatia naturala Uzlina
 • Padurea Letea
 • Lacul Razelm
 • Bratul Sf. Gheorghe si localitatea Sf. Gheorghe
 • Padurea Caraorman, precum şi multe altele.
Indiferent daca sunteti un pasionat al pescuitului, vanatorii sau pur si simplu va place sa calatoriti, Pensiunea Nufarul Galben va propune si o serie de activitati pentru relaxare si petrecerea timpului liber:

Plimbari cu barca

detalii si tarife..

Plimbari cu barca cu motor 25 CP (capacitate 5 persoane)

 • 250 RON/zi +
  combustibilul aferent

Plimbari cu salupa pana la mare

sample

detalii si tarife..

Plimbari cu salupa rapida 130 CP (6 persoane)

 • 400 RON/zi +
  combustibilul aferent

Trasee turistice

detalii trasee..

TRASEU acvatic

MURIGHIOL – CANAL DUNAVAT – CANAL DRANOV – GOLF HOLBINA – LACUL RAZIM – GURA PORTITEI

Traseul are ca punct de plecare comuna Murighiol care reprezinta un alt punct de intrare în delta, situat la 42 Km de Tulcea. În apropierea localitatii se afla complexul turistic „Pelican” - care ofera cazare turistilor în hotel, vile si bungalouri. Tot în apropierea localitatii Murighiol se afla Saraturile Murighiol - zona strict protejata pentru locurile de cuibarit si popas a numeroase specii de pasari adaptate la un mediu bogat în saruri: ciocântorsul, piciorongul, nagâtul, rata cu ciuf etc. Traseul începe pe meandrele Bratului Sf. Gheorghe pâna în dreptul Km 54,5 unde se deprinde Canalul Dunavat. Calatorind pe acest canal, în dreptul Km 8 se deschide canalul de legatura între Canalul Dunavat si Canal Dranov. Canalul Dranov margineste amenajarea piscicola Dranov pâna la Lacul Razim. Lacul Razim face parte din Complexul de lacuri cunoscut sub numele de complexul Razim-Sinoe, aflat în partea sudica a deltei. Traversarea Lacului Razim ofera posibilitatea observarii insulei Popina, o alta zona strict protejata, loc de cuibarit pentru califarul alb si loc de popas al pasarilor migratoare. Tot aici se gaseste si un miriapod urias - de cca 17 cm - paianjenul vaduva neagra, precum sl foarte multi serpi de apa. În drumul spre Gura Portitei mai pot fi observate alte doua zone strict protejate: Capul Dolosman, pe dreapta, sit arheologic si loc de cuibarit pentru lastunul mare, pietrarul negru si zona Periteasca-Bisericuta-Portita, pe stânga, de asemenea strict protejata importanta ca zona de cuibarit si hranire pentru pasari acvatice. Traseul are ca punct terminus, Gura Portitei, loc amenajat si vizitat de foarte multi turisti care pot opta aici atât pentru relaxare si plaja cât si pentru partide de pescuit, locul fiind, asa cum îi arata si numele, o limba de pamânt între Complexul de lacuri si Marea Neagra.

TRASEU terestru

MURIGHIOL – LAC SARATURI si retur

Traseul se adreseaza în primul rând acelor turisti pasionati de observarea pasarilor, lacul Saraturi constituind un habitat optim pentru diferite specii de pasari: piciorongul, ciocântorsul, rata cu peruca, rata cu cap-castaniu, pescarusul râzator, chira de balta sau corcodelul negru. Un turn de observare a pasarilor, amenajat special pentru facilitarea observarii pasarilor dar si pentru reducerea riscului de deranjare a acestora de catre vizitatori, se afla la dispozitia turistilor. Atractii turistice: localitatea Murighiol, pasarile din zona Lacului Saraturi.

Va dorim calatorie placuta!

Fiind un imperiu al apelor, este bine de stiut ca unul din cele mai mari pericole în delta îl reprezinta înecul. In bratele Dunarii apa este foarte adânca cu maluri abrupte si alunecoase.
Datorita adâncimii si vitezei de curgere se formeaza curenti circulari (anafoare) foarte periculosi chiar si pentru înotatorii experimentati. Majoritatea canalelor si lacurilor din delta au adâncimi mari de peste 2 metri, canalele având maluri abrupte si alunecoase. De aceea se recomanda scaldatul numai în locurile special amenajate precum si existenta pe toata durata deplasarilor în delta a unor mijloace de prim ajutor în cazul unor accidente de alunecare sau cadere în apa (colac si vesta de salvare).

sample sample sample sample sample sample sample sample

Sfaturi practice

La fel cum exista o „lege a muntelui”, vizitatorii care cunosc deja Delta Dunarii pot sa confirme ca exista si o „lege a deltei”, pe care toti vizitatorii trebuie sa o respecte. De aceea se recomanda celor care doresc sa viziteze Delta Dunarii sa faca o pregatire informativa corespunzatoare prealabila, atât în ceea ce priveste potentialele locuri pitoresti de vizitat dar si potentialele dificultati ale unei astfel de vizite. Astfel, perioadele cele mai prielnice, pentru vizitarea deltei sunt primavara (aprilie – mai) si toamna (septembrie-octombrie), când temperaturile sunt mai acceptabile si nici nu sunt prea multe insecte hematofage (tântari, tauni, etc.). Desigur ca si vara este foarte frumos în delta, însa se stie ca în serile fara vânt (si sunt destule în acest sezon), roiurile imense de tântari invadeaza totul, odata cu lasarea serii. Adaposturile ideale în aceste conditii ramân corturile de orice fel, care însa trebuie închise înca înainte de ora 18:00. Dupa aceasta ora, servirea meselor, admirarea apusurilor si a naturii trebuie sa se faca în si din pavilioane sau încaperi protejate cu plase împotriva tântarilor. Daca totusi, „microbul” pescuitului va tine pe malul apei pâna mai târziu, echipati-va corespunzator cu pantaloni lungi, hanorac cu gluga, creme si spray-uri protectoare adecvate.