Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Delta Dunarii, cu cele peste 5.400 specii de plante si animale pe care le gazduieste, este a treia zona a planetei în ceea ce priveste diversitatea biologica dupa Marea Bariera de Corali si Arhipeleagul Galapagos. Delta Dunarii are o suprafata de 4.178 km2 si se întinde pe teritoriul a doua tari vecine, România(82%) si Ucraina(18%), fiind a treia delta a Europei dupa Delta Volgai si Delta Kubanului.

În septembrie 1990, la recomandarea Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (UlCN) si ca urmare a stradaniilor unui grup de o ameni de stiinta, Guvernul României a declarat întreaga Delta a Dunarii si unele zone învecinate (580.000 ha) ca Rezervatie a Biosferei (RBDD). Prin diversitatea impresionanta a habitatelor si a formelor de viata pe care le gazduieste într-un spatiu relativ restrâns, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii constituie un adevarat muzeu al biodiversitatii, o banca naturala de gene de o valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal.

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este situata în partea de sud-est a României, ocupând partea nordica a Dobrogei si este delimitata la nord de fluviul Dunarea si bratul Chilia, la est de Marea Neagra, iar la sud si vest de colinele podisului dobrogean. Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" are o suprafata de 580.000 ha, reprezentând aproximativ 2,5% din suprafata României.

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii include, pe lânga Delta Dunarii propriu-zisa si alte componente fizico- geografice deosebite, atât din punct de vedere morfologic, cât si genetic, reprezentate de Complexul lagunar Razim - Sinoie, Dunarea maritima pâna la Cotul Pisicii, sectorul Isaccea - Tulcea cu zona inundabila, Saraturile Murighiol - Plopu si litoralul Marii Negre de la bratul Chilia pâna la Capul Midia, inclusiv marea teritoriala pâna la izobata de 20 m.

 

 

Posibilitatile vizitarii Deltei Dunarii sunt variate si depind de timpul disponibil si de cerintele vizitatorilor. Accesul în Delta Dunarii se poate face si pe cont propriu. Vizitatorii pot participa la excursii de o zi în grupuri de 6-8 persoane, cu nave mai mici, acestea din urma având avantajul patrunderii în zone mai putin accesibile navelor de mari dimensiuni.

sample sample sample sample sample sample sample sample

Testimoniale

O pensiune excelenta cu o buna servire cu un personal super politicos si tot ceea ce ii trebuie unui loc unde sa te simti bine intr-o ambianta incantatoare. Mie si familiei mele ne-a placut in mod deosebit acest loc si oricand ne-am intoarce cu placere ....

— AURAS STOICA din Galati, 18 mai 2009

Pensiunea Nufarul Galben este un loc perfect ptr a primi într-o tmosfera romantica inelul de logodna, asa cum a fost la mine. Imprejurimile pensiunii sunt mirifice, serviciile extraordinare, va asigur de asta, si mancarea pe masura. Totul a fost la inaltime. :)

— DOINA TIRON din Ploiesti, 3 iulie 2009